fbpx

At sove eller ikke sove

 

graedende-baby1

Bo Halskov Stage har sagt ja til at være gæsteblogger, og berette om et behandlingsforløb hos Olivier i forbindelse med hans et-årige datter Ida, der har kolik.

Introduktion

Søvn er noget der hurtigt kan blive omdrejningspunktet i småbørnsfamilier – det er det i hvert tilfælde blevet i vores lille familie på fire; far, mor og to piger på henholdsvis 5 og 1 år.
Vores ældste pige Sofie havde store problemer med at sove, og sov først igennem da hun nærmede sig sin 3 års fødselsdag. Men man glemmer åbenbart, hvor hårdt det er at befinde sig i en tilstand af konstant træthed, så da Sofie havde sovet ok i et års tid blev min kone gravid igen. Jeg tror tanken var, at anden gang bliver det bedre – og så slemt havde det da heller ikke været…

Så det var fuld af fortrøstning, at vi modtag lille Ida for godt et år siden. Faren kom vist endda til at sige på jobbet, at det var meget bedre og nemmere her anden gang – men ak nej. Det viste sig nemlig, at Ida skulle have en lidt hård start på livet, med medfødt hofteskred, kolik og gentagne mellemørebetændelser. Alt sammen noget der har givet meget lidt søvn til den øvrige familie, men på en eller anden måde klarer man hverdagen, og vænner sig til den “spændehjelm” det giver at rende rundt og være træt altid. Overskud er godt nok en by i Rusland, men i og med vi havde prøvet det før, var vi nok tilbøjelige til at acceptere tilstanden. Vi har betragtet det som et faktum, at vi bare måtte vente indtil Ida blev tæt på de 3, og det formodentlig ville at gå i sig selv – som det gjorde med hendes storesøster.

Et hold i ryggen hos undertegnede for 3 uger siden, viste sig dog måske lidt at være held i uheld. Jeg ringede til Simon fra Klinik, som jeg kender fra skoletiden, for at høre om han kunne hjælpe mig. Han foreslog mig at få en tid hos Olivier, som er både fysioterapeut og osteopat, og har stor erfaring med rygproblemer.
Jeg mødte op på Klinik i Valby, hvor Olivier kurerede min ryg med blot én behandling. Efter konsultationen faldt jeg i snak med Simon, som spurgte til familien, hvortil jeg selvfølgelig svarede, at vi var lidt trætte derhjemme. Han nævnte at Olivier havde behandlet mange børn med søvnproblemer og kolik, og foreslog at jeg fik en tid til Ida. Og efter at have prøvet alt for at få Ida til at sove bedre uden held, lød det som om det kunne være et forsøg værd.

1. konsultation

Det var med en vis portion skepsis, at jeg dukkede med Ida hos Olivier i går. Jeg håbede selvfølgelig, han kunne hjælpe os, men turde ikke rigtig tro på det.
Olivier var meget rolig, lyttende og smilende overfor Ida. Ikke desto mindre stak hun i et skrig, da vi trådte ind af døren. På trods af Idas reaktion, tog Olivier sig rigtig fint af hende, mens han behandlede hende. Han fandt ud af, at hun var meget spændt i hofterne, maveregionen og lidt i brystet. Han løsnede op for spændingerne, og fortalte mig, at der kunne gå op til 2 dage, før effekten ville vise sig.

Det gjorde der bare ikke; den gode nyhed er nemlig, at Ida har sovet i nat! Ikke fra hun blev lagt kl. 18 til næste morgen, men hun har reelt sovet i længere intervaller end 1-2 timer. Faktisk er det med frygt for at blive ramt af nemesis, at jeg kan fortælle, at hun sov fra 23.30 til kl. 6 uden at græde, og ikke mindst uden at jeg eller min kone har skullet ud af sengen for at trøste eller berolige hende. Hvis tendensen holder, så bliver jeg sgu så glad 🙂

Vi har en tid igen om 14 dage – fortsættelse følger…