fbpx

Osteopati

Osteopati behandling i København

Osteopati er en medicinsk videnskab, som benytter sig af manuelle teknikker til diagnose og behandling. Osteopatisk behandling er effektivt ved akutte, subakutte og kroniske problemer. Osteopati er baseret på traditionelle medicinske fag som anatomi, neurologi, fysiologi, biomekanik, embryologi og patologi.

Hvad er osteopatisk behandling

En osteopat ser kroppen som en helhed ud fra et grundigt kendskab til anatomi. Osteopatien anskuer kroppen som en enhed, hvor alle strukturer påvirker hinanden, og alle led skal kunne bevæge sig optimalt, for at kroppen kan fungere optimalt. Hvis der er låsninger, restriktioner eller spændinger nogle steder i kroppen, vil det påvirke blodcirkulationen, lymfesystemet, immunforsvaret, nervesystemet, muskel-skeletsystemet, organsystemet, hjerne/rygmarvsvæsken og vejrtrækningen. Én af osteopatens stærkeste redskaber til at behandle ovenstående problematikker er at bruge manuel terapi. Dvs. han/hun bruger sine hænder til at mobilisere låsninger og spændte muskler.  Derfor kaldes osteopati også manuel medicin – ligesom kiropraktik.

Osteopati og dens grundtanke om at betragte kroppen som en helhed passer fortrinligt sammen med Kliniks idé om den helhedsorienterede behandling. Vi mener, at årsagen til et problem skal anskues bredt for derved at skabe holdbare løsninger.

En osteopat-uddannelse

Den første skole for osteopati blev åbnet i 1892 af Dr. A.T. Still, som var praktiserende læge. I USA er uddannelsen til osteopat integreret i medicinstudiet. Når man studerer til læge, vælger man på et tidspunkt i studiet speciale, og en osteopatisk doktor (D.O.) er her således specialist i manuel behandling. Der findes i dag over 70.000 osteopater i USA, både som praktiserende læger og på hospitaler og uddannelsesinstitutioner

I Europa, inklusiv Danmark, indgår osteopati ikke som en del af medicinstudiet, men er en selvstændig 5 årig uddannelse, som – alt efter uddannelsesform – kan tages direkte eller  med en forudgående uddannelse som  læge-, kiropraktor- eller fysioterapeut.

I år 2000 kom den første mulighed for uddannelse inden for osteopati i Danmark, via ”The International Academy of Osteopathy” (IAO) fra Belgien. IAO er ISO 9001 certificeret, hvilket vidner om uddannelsens kvalitet. Der er endnu kun få færdiguddannede osteopater i Danmark, men faget er under kraftig udvikling. I flere europæiske lande er osteopati allerede blevet statsautoriseret.

Behandling af børn og babyer

Klinik behandler også de små størrelser, og vi gør det på en blid og nænsom måde.

Læs mere om behandling af eksempelvis kolik, fordøjelsesproblemer og/eller øreproblemer.

Kontakt os eller bestil tid til osteopati

Du kan bestille tid til osteopati online, eller du kan ringe til os på 3888 2500.

Hvis du har spørgsmål, kan du også sende os en mail på info@klinik.dk

Du finder vores afdeling i København tæt på Hellerup og indre by, og det er gratis parkering lige ved døren.

Rådgivning om osteopati

Er du i tvivl om du har eller er på vej til at få en skade, kan du helt uforpligtende udfylde vores online skadeformular, og så matcher vi dig med den helt rigtige behandler. Ud fra din beskrivelse henviser vi dig til en ekspert i nærheden af dig. Vi samarbejder med osteopater over hele landet.