fbpx
Få et sundhedstjek til dine medarbejdere

Sundhedstjek på arbejdspladsen – gør noget godt for dine ansatte

Sundhed er fundamentet for en produktiv hverdag. Er jeres medarbejdere optimalt understøttet?

I en travl arbejdsdag kan forebyggende sundhedsinitiativer være afgørende for at minimere sygefravær og optimere medarbejdernes præstation. Et regelmæssigt sundhedstjek giver et præcist billede af medarbejdernes helbredstilstand, hvilket kan være essentielt for at identificere risikofaktorer tidligt og implementere målrettede sundhedsstrategier. Hos Klinik tilbyder vi at lave sundhedstjek på arbejdspladsen. Læs med her for at forstå hvorfor det er en god ide at få.

Hvad er et sundhedstjek?

Et sundhedstjek på arbejdspladsen er en personlig rådgivning, hvor autoriseret sundhedspersonale giver den enkelte medarbejder vejledning og støtte til at forbedre deres individuelle sundhedsmæssige situation.

Formålet med et sundhedstjek er at sikre, at dine medarbejdere har de bedste forudsætninger for en sund trivsel på arbejdspladsen og i deres liv udenfor arbejdet. Ved et sundhedstjek er det muligt at finde eventuelle helbredsmæssige problemer, der kan have en mindre eller større indflydelse på arbejdsevnen.

Tjekket kan samtidig være med til at identificere eventuelle sundhedsrisici, som medarbejderne kan være udsat for grundet eksempelvis dårlig ergonomi, arbejdsforhold eller andre risici, der kan relateres til deres arbejdsmæssige situation.

Læs også: Få en In-House Sundhedsordning på din virksomhed

Hvorfor tilbyde et sundhedstjek til dine ansatte?

Sundhed er en yderst værdifuld ressource for enhver virksomhed. Et sundhedstjek på arbejdspladsen er med til at styrke dine medarbejderes motivation og mindske sygefraværet. Det kan altså ses, som en god investering for virksomheden, da en sund og motiveret medarbejder yder en bedre og mere stabil indsats. Der er flere forskellige gode grunde til at tilbyde et sundhedstjek til dine ansatte:

 • Forebyggelse mod sygdom og skader: Ved at tilbyde et sundhedstjek, kan man fange sygdomme i deres tidlige stadier og dermed forhindre, at de udvikler sig til mere alvorlige sygdomme. Dette mindsker derudover risikoen for, at ansatte bliver skadet på jobbet.
 • Forbedret trivsel og performance: Medarbejdere, der er sunde på det fysiske og psykiske plan, yder en bedre og mere stabil indsats. Det er faktuelt bevist, og de er dermed også mere tilbøjelige til at være engagerede i deres arbejde og have et positivt syn på deres arbejdsplads.
 • Omkostningseffektiv organisation: Et sundhedstjek er med til at sikre, at virksomheden generelt set fungerer på et højere niveau. Dette minimerer også omkostningerne forbundet med f.eks. sygefravær og skader. Et sundhedstjek er altså alt i alt med til at sikre, at I som virksomhed er i topform.

 

Du kan også få en massageordning til din virksomhed lige her.

Hvordan foregår et sundhedstjek?

Et sundhedstjek kan være mange ting. Udgangspunktet for et sundhedstjek fra Klinik er en helhedsorienteret tilgang til den enkelte. Det er altså ikke noget overfladisk tjek, men derimod et sundhedstjek, der tager udgangspunkt i hele jeres hverdag, hvor Klinik vil komme med råd og konkret vejledning til hvordan I kan optimere jeres daglige og generelle sundhed, hvis dette ønskes.

Derudover er vores anskuelse af sundhed ikke udelukkende baseret på fysiologiske tests og reelle tal men i lige så høj grad en evaluering sammen med den enkelte medarbejder om hvad og hvordan et evt. retningsskifte eller mindre tilpasninger kan lade sig gøre i forhold til en konkret hverdag.

Et sundhedstjek fra Klinik på din arbejdsplads består af 3 grundlæggende punkter:

 • Fysiologiske tests: Dette omfatter vægt, BMI, taljevidde, fedtprocent, kolesterol, sukkerværdier i blodet samt blodtryksmåling.
 • Dagligdagens sammenhæng: Med afsæt i de officielle sundhedsråd, vejledning og KRAMS faktorerne benytter vi et egenudviklet scoresystem (PeTri-modellen) som indikator for eventuelle indsatsområder.
 • Bearbejdning af vaner og rutiner: I en åben og motiverende dialog, tager vi en snak om værktøjer til lette ændringer af fastgroede rutiner og vaner i hverdagen.

 

Med udgangspunkt i de 3 hovedområder, finder vi i fællesskab et samlet fokusområde, hvor vi kan sætte ind, hvis nødvendigt. Vores mission indeholder, at vi sammen finder en holdbar måde, hvorpå den enkelte medarbejder kan forbedre den sundhedsmæssige situation på den lange bane.

Et sundhedstjek er altså et tilbud til din virksomhed, hvor vores tilgang er at møde dine ansatte i øjenhøjde og strukturere et sundhedstjek, så det passer præcis til dine medarbejderes behov. De vil gennem hele processen opleve kompetent sparring og et ubestridt fokus på den enkelte medarbejder.

Se videoer: Daglig træningsvideo der fremmer sundheden

Hvad tilbyder Klinik?

Klinik har stor erfaring med at undersøge og vejlede både private og offentlige virksomheder. Med en stærk viden om, hvad der kan gøres for at forebygge og behandle forskellige sygdomme, er vi i stand til at hjælpe dig med at sikre et så højt sundhedsniveau hos dine ansatte som muligt.

Derudover har vi et stort fokus på at sikre, at alle vores klienter får en personlig og professionel service, hvor vi altid sætter den enkelte medarbejder i centrum.

Vi tilbyder:

 • Egentligt fysiologisk data herunder vægt, blodtryk, kolesterol og sukkerniveau i blodet
 • En personlig samtale omkring dagligdagen og livets sammenhæng
 • Afsluttende evaluering af hensigts- samt uhensigtsmæssige vaner og rutiner

 

Se også: Disse virksomheder har vi allerede hjulpet

Kontakt Klinik nu og få et uforpligtende tilbud til et sundhedstjek på netop din arbejdsplads. Vi ser meget frem til at høre fra dig.

Fem fordele ved at få lavet sundhedstjek på arbejdspladsen

 1. Et effektivt sundhedstjek afslører skjulte helbredsproblemer, hvilket kan forebygge sygdomsudbrud og reducere fremtidige behandlingsomkostninger.
 2. Resultaterne af et sundhedstjek kan motivere til en sundere livsstil, da medarbejderne får konkret viden om deres helbred og inspiration til forbedringer.
 3. Målrettet opfølgning og rådgivning, baseret på sundhedstjekket, sikrer en individualiseret tilgang, der adresserer specifikke sundhedsudfordringer og fremmer velvære.
 4. Et sundhedstjek er også en investering i virksomhedens fremtid, da sundere medarbejdere bidrager positivt til arbejdsmiljøet, øger produktiviteten og reducerer omkostningerne forbundet med sygefravær og nedsat arbejdskraft.
 5. Endelig handler et sundhedstjek også om omsorg og viser virksomhedens ansvar over for medarbejdernes sundhed. Det understøtter en arbejdspladskultur, hvor velvære er en prioritet.

 

Kontakt Klinik i dag og få et uforpligtende tilbud til et sundhedstjek på netop din arbejdsplads. Vi ser frem til at høre fra dig!