fbpx

Indlægssåler / Fodindlæg

De bedste indlægssåler i København!

 

Kliniks indlægssåler afhjælper smerter og problemer i fødder, underben og knæ. I nogle tilfælde endda hofte- og lændesmerter.

Vi speciallaver dine fodindlæg på baggrund af en grundig fysioterapeutisk undersøgelse, og de designes altid med udgangspunkt i dit behov. Vi har et udvalg af formstøbte såler, og vi udformer fodindlæg af mærkerne Phits sole, ZOLES og Supersole, som du kan læse mere om på siden her. Du kan også se vores udvalg af standardsåler og -indlæg i vores webshop. Eller få et overblik over dem alle typer såler og indlæg i denne video:

Indlæg til platfod, hulfod, hælspore, forfodssmerter og andre fodproblemer

Vi laver formstøbte indlægssåler til mange forskelige problemstillinger.

Er du fx platfoddet, hulfoddet, har du hælspore eller hypermobile fødder, stive fødder eller lider du af problemer med forfod, svang, hæl eller achillessene, så kan Kliniks fodindlæg med garanti afhjælpe din ømhed eller smerter. Indlægssålerne laves med svangsenestøtte, hælstøtte eller forfodsstøtte, alt efter dine individuelle behov. Der er også mulighed for at købe en hælcup i vores Webshop, som er lavet af en gel til at støtte og aflaste dine smerter i hælen. Men skal du have have såler med svangstøtte eller en individuel løbesål, bør du overveje at få speciallavet indlægssål, som giver højde hele vejen under dine fodsåler. Hele eller halve såler med gel er nogle gange også for bløde og giver ikke nødvendigvis optimal støtte til ex platfod.

Se evt. videoen, hvor vi forklarer, hvordan vi eksempelvis laver et individuelt hælsporeindlæg her.

Indlægssåler til alle slags sko

Kliniks indlægssåler og løbesåler kan produceres til mange forskellig slags fodtøj og sko. Du kan bl.a. med fordel bruge vores formstøbte indlægssåler i:

 • Vandrestøvler
 • Skistøvler
 • Løbesko
 • Pigsko til længdespring
 • Sikkerhedssko
 • Fine herresko
 • Vinterstøvler
 • Sandaler
 • Cykelsko

 

Vi har haft lidt blandede erfaringer med indlægssåler til høje hæle, da der er alt for meget belastning fra kroppens vægt omkring forfoden, men det kan lade sig gøre at lave en indlægsgsål med aflastende støtte under forfoden til en sko med mellem høje hæle. Ligeledes er det muligt at forme et decideret platfodsindlæg eller hulfodsindlæg efter ønske.

Vi har et udvalgt af indlæg til sko, og de kan med fordel afhjælpe smerter og problemer med platfod, hulfod, hæl-, forfod eller svangproblemer kan du trygt bruge i dagligdagen. Vores special indlæg kan med fordel lægges i vandrestøvlen eller løbeskoen of virke forebryggende, når du skal dyrke sport. Når vi formstøber indlægssålerne til dig, tager vi højde for formålet med dem. Formålet med indlæggenen  drøfter vi grundigt ved forundersøgelsen. Vi har mange atleter, som bruger vores indlægssåler i deres løbesko, fodboldstøvler, håndboldsko og til længdespring, men vi har lige så mange, som lider af almindelig dagligdagsproblemer, som bruger indlægssåler, når de er på arbejde eller derhjemme.

3-D printet såler af mærket Phits Soles ud fra scannet ganganalyse

Vi har det nyeste teknologi, når vi udformer vores dynamiske 3D printet fodindlæg. Vi skaber du individuelle indlægssåler udefra 3 trin:

 

 1. UNDERSØGELSE OG SCANNING:
  Vi begynder altid med en undersøgelse af dine fødder og en samtale. Vi taler om din historie med skader og dine aktiviteter. Dernæst scanner vores ekspert dine fødder. Du går barfodet på en elektronisk trykplade, som scanner hvert enkelt skridt du tager. Vores dynamiske fodscanner måler og analysere din fod fra hæl til tåspids, og hvordan din fod bevæger sig, når du går.
 2. DESIGN OG 3D-PRINTING
  På baggrund af din scanning og data designer vores software layoutet til dine fodindlæg. Sålen kan også designes i forhold til dine behov, hvis du eksempelvis skal bruge indlæggene til dine sko til en bestemt sport. Designet af dine speciallavede såler bliver dernæst sendt til 3D-printning, hvorefter din sål bliver belagt med en stødabsorberende lag, så du får optimal komfort, når du går, løber eller står.
 3. LEVERING OG BRUG
  Ca. 14 dage efter din undersøgelse kan du afhente dine specialdesignet indlægssåler på Klinik, du kan også efter aftale få dem tilsendt med pakkeposten. Du skal i første omgang vænne dig til at have fodindlæggene i skoen. Det kan tage 7-14 dage og du skal endelig kontakte din behandler, hvis du har spørgsmål til brugen

 

Fordelen ved Phit Sole er, at de er robuste. Det er en lidt stiv indlægssål, men til gengæld har den lang holdbarhed. Og skulle du få brug for et par ekstra, behøver du blot at skrive til behandler, som sørger for at du får printet et par nyt/ekstra og leveret med posten. Du behøver altså ikke komme ind til en ny analyse med mindre dit behov har ændre sig.

Phits Sole indlægssåler med svangstøtte giver en meget præcis korrektion af din fodstilling og giver en optimal støtte.

ZOLES – såler som passer til dine fødder

ZOLES er 3D-printede unikke såler målt efter dine fødder og behov. Med hjælp fra vores scanner og en række spørgsmål til brug og behov tager vores scanner mål af dine fødder, så du får såler efter dine behov.

ZOLES sålerne bliver 3-D printet i det termoplastiske materiale TPU, som minder om gummi. TPU er et fleksibelt materiale som presser sig tilbage i sin oprindelige form, hvilket giver dig en dynamisk sål med god stødabsorbering.
Når sålerne er blevet printet bliver de overtrukket med onsteam cover, der er 6 gange bedre end læder til at transportere fugt væk.

Skræddersyede fodindlæg af mærket SuperSole til dine fødder

Når vi udarbejder såler af mærket SuperSole gør vi det i vores eget værksted, efter en grundig fysioterapeutisk undersøgelse. I værkstedet kan vi arbejde og variere indlægssålerne efter de konkrete efterspurgte behov. Vi sætter en dyd i at være meget grundige om vores individuelt fremstillet fodindlæg, der opfylder dine krav og behov, så de afhjælper og lindre ømhed og smerter omkring foden, hofte eller knæ. SuperSoles indlægssåler udformes af et udvalg at vores behandlere, og ved særlig aftale af Simon Lübecker. Vi har utrolig gode erfaringer med, at SuperSoles indlægssåler med svangstøtte er de bedste såler til vandrestøvler. Vi fik bl.a. denne hilsen fra vores kunde, Lisbeth, da hun var på vandretur i Peru.

 

SuperSoles indlægssåler formes efter dine fødder og tilpasses dine sko, men de kan sagtens tages op af skoene og lægges i andre tilsvarende sko.

Til SuperSole undersøgelsen – Gå og løbestil og scanning af dine fødder

Til undersøgelsen, der ligger til grund for den specifikke udformning af indlægssålerne, tages der et aftryk af din fod og mål til dine fodindlæg. Der er god tid i denne undersøgelse, som er en gennemgåede screening af din krops funktion og en undersøgelse af, hvorfor din ømhed eller smerte opstår. Derfor vil din gang- og/eller løbestil blive nærstuderet på et løbebånd. Afslutningsvis scanner vi dine fødder, så vi præcis kan se, hvordan du fordeler trykket, når du står og går. Vores scanner er af mærket RS Scan, som er rigtig god til både statisk og dynamisk analyse af dit fodtryk.

 

OBS!!! Du skal være opmærksom på at være delvist afklædt til denne undersøgelse, da vores behandlere skal have mulighed for se kropsdele, der kan blive påvirket af en eventuel benlængdeforskel, overbelastning eller lignende.

Fodindlæg - scanning af dine fødder

Hvordan gør du, og hvad skal du huske?

 1. Du booker en fodundersøgelse via vores online bookingsystem.
 2. Når du møder op til konsultationen, bedes du medbringe sko, som sålerne skal formes til. Hvis du ikke ved, hvilke sko du bør bruge sålerne i fremover, eller vil du have rådgvivning om, hvilken type sko du bør vælge, kan du spørge om det til din konsultation, men medbrig alligevel nogle gamle sko, som du bruger meget.
 3. Har du gamle indlægssåler, så tag også dem med.
 4. Til konsultationen undersøges du, og der tages mål til sålerne.
 5. Inde for 14 dage er indlægssålerne færdige, og du får dem tilsendt med pakkepost
 6. Du går her efter i gang med at bruge sålen, start forsigtigt, måske blot få timer ad gangen. Efter 4- 7 dage, må du bruge dem hver dag.
 7. Når du har brugt dem i 3 til 5 uger, kan du typisk begynde at mærke effekten af indlægssålerne.

Er du i tvivl om noget i forbindelse med brugen af sålerne, kan du kontakte klinikken ved at sende en mail til info@klinik.dk

Hvorfor vælge Klinik, når du skal have indlægssåler til dine sko?

Hele vores koncept og set up omkring indlægssåler er udviklet af Simon Lübecker og Eivind Møller. De har over 16 års erfaring med fødder og fodrelateret problemer og skader. Simon og Eivind uddanner al personale efter konceptet og du vil oplever at det meste af vores personale er specialister i fodrelaterede problemer.

Kontakt os eller bestil tid til undersøgelse eller indlægssåler

Du kan bestille tid til undersøgelse online, eller du kan ringe til os på 3888 2500.

Her kan du finde priser på undersøgelse og vores specialsåler til sko.

Hvis du har spørgsmål, kan du også sende os en mail på info@klinik.dk

Du finder vores afdeling i København på Østerbro tæt på Hellerup.

Der er gratis parkering lige ved døren og det er tæt på Svanemøllen station.

Rådgivning om fodindlæg

Er du i tvivl om du har eller er på vej til at få en skade, så udfyld vores online skadeformular, og så matcher vi dig med den helt rigtige behandler. Ud fra din beskrivelse henviser vi dig til en fodekspert i nærheden af dig. Vi samarbejder med kompetente fysioterapeuter i København og omegn.