fbpx

Er din osteopat autoriseret osteopat?

Osteopati er i en god og positiv udvikling. Der bliver hvert år flere og flere, der færdig uddanner sig  sig til osteopat, faget er blevet statsautoriseret, og der arbejdes intenst på indenfor de kommende år at etablere en dansk fuldtids og SU-berettiget uddannelse i Danmark til at blive osteopat.

Osteopati er et fag som er baseret på traditionelle medicinske fag som anatomi, fysiologi patologi mm. Du kan evt. læse med om vores osteopati-behandling herDen fundamentale tilgang til skader, sygdom og problemer i kroppen beror på et helhedssyn og årsagssøgen og gør, at vi som osteopater i mange tilfælde kan hjælpe patienter, der enten er opgivet eller har været igennem langvarige behandlingsforløb hos andre faggrupper enten uden eller med begrænset effekt.

Siden 2018 har osteopati været en statsanerkendt sundhedsprofession med egen autorisation Bekendtgørelse om autorisation af osteopater (retsinformation.dk). Ligeledes dækker langt de fleste forsikringsselskaber osteopatisk behandling. Husk dog altid at spørge dit forsikringsselskab om de dækker osteopati, da det kan variere fra selskab til selskab. 

Osteopati har igennem årene fået en voksende anerkendelse og bevidsthed i befolkningen, dels skabt af det politiske arbejde og statsautorisationen men først og fremmest af vores patienter, som er levende beviser på, at vi har noget ekstraordinært at byde ind med.

Selvom osteopati er en autoriseret behandlingsform, beskyttet titel  og det dermed er ulovligt at benytte titlen, medmindre man er korrekt uddannet og autoriseret. Der er dog desværre stadig behandlere, der forsøger at udnytte eller kopiere beskrivelse på bekostning af osteopatiens navn.

Vi oplever ofte patienter, som har været i behandling hos “osteopatiske behandlere”, der ikke har været igennem et osteopatisk uddannelsesforløb eller som ikke er færdige med deres osteopat-uddannelse. Dette er beklageligt og må i bedste fald betegnes som falsk varebetegnelse. Så støder du på “Osteofysser”, “fysiopater”, fysioterapeuter med speciale i osteopati eller lign, kan behandleren såmænd være udmærket men højst sandsynligt ikke en færdiguddannet eller autoriseret osteopat.

Vil du være helt sikker på at din osteopat er osteopat, kan du tjekke det på Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside Forside – Styrelsen for Patientsikkerhed (stps.dk).  

Derudover kan du også gå ind på Danske Osteopaters hjemmeside og se listen over medlemmerne Kort – Danske Osteopater 

Har du nogen spørgsmål eller ønsker at høre mere om hvad osteopati er for en størrelse, og hvad vi kan gøre for dig, er du meget velkommen til at kontakte os. Eller du kan læse mere HER eller på Danske Osteopaters hjemmeside

Nedenfor er vist det officielle logo for det danske register for Osteopater.

mrodk-sh-jpeg1