fbpx

Arbejdspladsgennemgang

Dansk Arbejdsgiverforening har haft vores fysioterapeut og osteopatstuderende Jimmi Raahauge ude og gennemgå arbejdspladserne for en gruppe ansatte.
Kliniks arbejdspladsgennemgang tager udgangspunkt i de almene ergonomiske principper men inddrager også den enkelte ansatte i sin arbejdsplads og i lige så høj grad også i sin egen krop.
Det er ikke svært at indstille en arbejdsplads ergonomisk korrekt efter de teoretiske principper. Kunsten ligger i højere grad i at inddrage medarbejderen i sit arbejdsområde og give en forståelse for de principper der er grundliggende for at have en sund krop og et godt helbred på sin arbejdsplads og generelt.
Et af nøgleordene i en korrekt arbejdspladsindstilling er dynamik og fleksibilitet. Det skal være muligt at kunne variere sin arbejdsplads og man skal gøre brug af det!
For nogen tid siden kom der en redegørelse der viste at de massive investeringer i korrekte ergonomiske arbejdspladser rundt omkring på de danske arbejdspladser igennem det sidste årti ikke havde reduceret de arbejdsmæssigt betingede sygedage. Dette til trods for investeringer samlet set i milliardklassen.

Dette faktum udstiller korrekt ergonomi i sin ensidige form.
For at have en sund arbejdsplads skal man gøre brug af de hjælpemidler man har til stede men først og fremmest sørge for at have en i bevægemæssig forstand varieret arbejdsdag.

Den eneste korrekte arbejdsstilling er den varierende !
Bruger vi kun den ergonomisk korrekte arbejdsstilling er resultatet blot, at vi bliver nedslidt ergonomisk korrekt!

Kliniks arbejdspladsgennemgang har sin styrke ved netop at tage udgangspunkt i ovennævnte problematikker.

Har din virksomhed brug for en arbejdspladsgennemgang som Dansk Arbejdsgiverforening har fået, eller blot vil høre mere, er I meget velkommen til at kontakte os på 3888 2500 eller via mail info@klinik.dk.

Med venlig hilsen
Klinik