fbpx

Hayat med hånd igen

Jeg hedder Hayat og er 31 år. Jeg har arbejdet som tandlæge i 6 år og fik i jan. ´12 diagnosticeret seneskedehindebetændelse i min højre hånd grundet overbelastning.

eg har været behandlet med antiinflammatorisk smertestillende medicin i nogle uger, samt håndskinne på til aflastning. Det er dog svært at aflaste hånden, når man er tandlæge og højrehåndet.

Ultralydsscanning og røntgen tilbage i februar viste ikke noget.

Måtte i februar sygemeldes 1 uge i forbindelse med 1 uges ferie også for at få aflastning. Har desuden ikke udført alle arbejdsopgaver, da det ikke var muligt p.g.a. smerter. Undervejs har jeg fået akupunktur, som har afhjulpet nogle af smerterne, men det var stadig kun symptombehandling.

Det tiltog og til sidst fik jeg flere tilbagefald med hvilesmerter også. Det resulterede i, at jeg måtte sygemeldes 2½ uge før min sommerferie i juni , hvor jeg kunne få fuldstændig ro i 4 uger på udlandsophold. Det hjalp desværre lige lidt, og jeg kom hjem og var klar til at skulle have en binyrebarkhormon indsprøjtning, evt. sygemeldes igen med øget risiko for at miste mit job.

Da jeg dog ”tilfældigt” støder på begrebet osteopati på en google søgning, kommer jeg i tanker om, at en veninde havde anbefalet mig behandling hos en osteopat før min ferie.

Jeg bestiller en tid hos en osteopat, som jeg kommer til behandling til i slutningen af juli ´12.

Eivind fortæller mig, at jeg er låst i hele min højre side inkl. nakke, skulder, albue og hånd. Han arbejder med dette og sætter det på plads. I løbet af ugen reduceres min kliklyde fra håndleddet væsentligt; både i lyd og antal. Det bedste er, at ømheden som jeg har haft i knoglen i flere måneder forsvinder fuldstændig i løbet af den uge, han behandlede mig.

Jeg begyndte på arbejde og skal fra om 1 uge i gang med almindelige arbejdsopgaver igen. Jeg kan tage mig af de daglige gøremål også, som jeg slet ikke har kunnet alt for længe!! Jeg har ikke haft ømhed eller ondt siden den behandling og fatter ikke alt det, jeg pludselig kan. Det er ny livskvalitet. Før behandlingen kunne jeg til sidst ikke engang pakke min kuffert eller prøve tøj uden at få ondt i hånden. Jeg er inderligt taknemmelig for behandlingen og anbefaler til dem, som jeg mener kan have nytte af det.

Jeg har fortalt min egen læge om behandlingen og forbedringen siden da, og hun er enig med mig i, at jeg nu ikke behøver en hormonindsprøjtning.

Ny ultralydsscanning har vist væskeansamling grundet overbelastning.