fbpx

Klinik Sport Lab

for Løberen

     #Løb

#Cykling

#Triathlon

#Tennis

#Fodbold

Klinik Sport Lab

Løbetest-Klinik-sportlab

Drømmer du om at kunne løbe hurtigere og bedre?

 

For at kunne rådgive og vejlede løberen bedst muligt er det vigtigt at arbejde omkring nogle grundlæggende præmisser. På Klinik ønsker vi at skabe en tilstand, hvor løberen er i mindst mulig risiko for at blive skadet og få den bedst mulige form. De to præmisser er efter vores vurdering kardinalpunkter for at skabe forudsætningerne for den mest optimale performance for dig som løber, der drømmer om at kunne løbe hurtigere og gennemføre løb uden skader.

 

En af de typiske problemstillinger vi oplever på Klinik ift. løbeskader eller ikke indfriet ambitioner trods langvarig løbetræning. Det bunder ofte i en ikke tilstrækkelig tilpasset eller ustruktureret træning i hverdagen.

 

Vi står klar til at hjælpe dig med at opnå dine løbe-målsætninger gennem test, træning og vejledning!

 

Læs mere om produkterne for løbere i Klinik Sport Lab herunder:

 

Hvad får du ud af en løbetest?

Alle dine resultater fra testen samles i en testrapport, hvor vi også giver en konklusion på, hvad du bør arbejde videre med dine træningspas for at øge din fysiologiske præstation. Testrapporten indeholder følgende:

 

 • Maksimal iltoptagelse/kondital
 • Løbeøkonomi
 • Aerobe og anaerobe tærskel
 • Personlige træningszoner defineret ved tempo, puls og watt
 • Kropsvægt og fedtprocent
 • Konklusion på dine resultater og anbefalinger til din videre træning

Praktisk

Der er afsat halvanden time til løbetesten. Du bør være frisk og restitueret til testen og have spist og drukket, som hvis du skulle løbe en 5 km-konkurrence. Vi kan give dig nogle estimerede værdier umiddelbart efter løbetesten, men det endelige resultat sendes ud til dig i en testrapport senest dagen efter.

Sport Lab rapport og analyse

Produkter og priser

 

 • Iltoptagelsestest inkl. rapport med personlige træningszoner: 1.200 kr.
 • Iltoptagelsestest inkl. 8 ugers træningsprogram med udgangspunkt i testresultaterne og dine mål: 2.000 kr.
 • Opfølgende test (bookes ved første test): 1.000 kr.
 • Gruppetest (test i gruppe af min. 3 personer): 1.000 kr. pr. person

Klinik Sport Lab anvender vi følgende testudstyr:

 

 • Iltoptagelsesmålinger: JAEGER Vyntus CPX
 • Pulsmåling: Polar-pulsbælte H10
 • Wattmåling: Stryd Footpod
 • Løbe- og bevægelsesanalyse: PodoSmart elektroniske indlægssåler
 • Gang- og balanceanalyse: footscan elektronisk trykplatform
 • Videoanalyse: iPad Pro
 • Vægt- og fedtprocentmåling: Tanita Body Composition Analyzer
 • Løbebånd

Produkter og priser for

løberen

Iltoptagelsestest

I Klinik Sport Lab anvender vi det nyeste og mest avancerede udstyr til at vurdere din fysiske formåen. Vi benytter målinger af den såkaldte respiratoriske kvotient, som er forholdet mellem optaget ilt og udåndet kuldioxid, til præcist at definere dit maksimale iltoptag og dine træningszoner.

 

En løbers præstationsevne er defineret af tre overordnede fysiologiske faktorer – herunder forklaret med en bilanalogi:

 1. VO2max / kondital · hvor stor en motor har du?
 2. Udholdenhed · hvor stor en brændstoftank har du?
 3. Løbeøkonomien · hvor langt kører du på literen?

Klinik Sport Lab har vi mulighed for at bestemme alle tre faktorer. Vi kan således få et meget nøjagtigt billede af, hvem du er som løber og finde ud af præcist, hvad du bør arbejde med for at blive en bedre løber. En iltoptagelsestest i Klinik Sport Lab giver dig mulighed for at løbetræne langt mere målrettet!

 

Resultaterne fra testen kan vi bruge til at fastsætte dine personlige træningszoner. Disse zoner er med til at sikre, at du træner de rigtige ting på de rigtige tidspunkter. Ved du for eksempel ved, hvilket tempo din aerobe og anaerobe tærskel ligger? På Klinik kan vi hjælpe dig med at træne mere struktureret og klogt, så du kan udvikle dig på lang sigt, samtidig med at du undgår skader og udbrændthed. Disse træningszoner defineres både ud fra tempo, puls og watt (vha. Stryd).

Ud over bestemmelse af din fysiologiske sammensætning giver testen os også et praj om, hvor hurtigt du vil kunne løbe forskellige klassiske distancer – fra 5 km og op til maraton. Er du i tvivl om, hvor du står henne rent formmæssigt, og skal du snart løbe en konkurrence, kan du således bruge testen til at lave en strategi for løbet.

 

Testen egner sig lige godt for motionisten, der gerne vil i gang med at løbe igen og eliteløberen, der knokler for at skære sekunder af en PR.

Løbestilsanalyse

En af de overvejende faktorer for, hvorfor løbere bliver skadet er, hvor velfungerende mekanik vi har i kroppen.

 

Ved hjælp af vores systematiske screeningsmodel og de måleredskaber vi benytter os af, kan vi identificere oplagte indsatsområder for dig til at minimere risikoen for at undgå skader i din løbetræning.

 

For nogen kan det være nødvendigt at lave større eller mindre justeringer i løbestil og teknik. Dette kan være både med fokus på at minimere en skaderisiko samt også specifikt at øge performance.

 

Ved hjælp af elektroniske indlægssåler og superslowmotion optagelser af dit løb kan vi både give dig data og visuel feedback på dit løb og optimere herfra.

 

Løbestilsanalysen er for dig, der skal i gang med at løbe eller træne op til et løb og vil forebygge problemer. Eller for dig, der løber eller har prøvet at komme i gang, men oplever smerter eller overbelastninger under eller efter løb.

Læs mere om løbestilsanalyse her.

 

Praktisk

Analysen består af en række undersøgelser, der har til formål at afdække den sammenhæng, der måtte være mellem årsag og symptomer. Vi tager udgangspunkt i eventuelle tidligere skader eller problemer, din nuværende løbeteknik (du løber på løbebånd) og ikke mindst dit mål i forhold til tidshorisont.

 

Løbestilsanalysen omfatter ydermere rådgivning om, hvordan du kommer videre med dit løb, i form af vejledning om valg af sko, løbetræning, forebyggende øvelser samt hvilke signaler, du skal være opmærksom på, når du løber.

 

Analysen er specifikt rettet mod løb, og vi går grundigt til værks ved at se på, hvordan hele kroppen arbejder sammen – og ikke bare hvordan du rammer underlaget i dine løbesko. Du får således en grundig faglig vurdering og vejledning i forhold til din specifikke situation, så du er klar til at træne under optimale forhold. Løbestilsanalysen tager én time.

 

Produkter og priser

 • Løbestil og kropsanalyse: 1.000 kr.

Træningsvejledning og træningsprogram

Hos Klinik Sport Lab får du et trænings- og løbeprogram, der er tilpasset dine specifikke behov og arbejder mod dine individuelle mål, hvad enten det er at blive hurtigere på dine løbeture eller deltage i konkurrenceløb. Vi har mangeårig erfaring med at arbejde med optimering af og forståelse for tilpasning af træningsprogrammer til løbere lige fra den absolutte nybegynder til eliten.

 

Praktisk

Du vælger selv, hvor længe programmet skal strække sig over, og vi tilpasser træningen til din hverdag. For at få god indsigt i dig og dine behov, starter forløbet med en samtale med en af vores træningseksperter. Her aftales specifikke forventninger og mål, og efterfølgende får du træningsprogrammet tilsendt.

 

Ønsker du at få betydningsfuld indsigt i din fysiologi og samtidigt få tilpasset træningsprogrammet dine præcise individuelle træningszoner, kan du med fordel få lavet en iltoptagelsestest inden opstart af dit træningsprogram.

 

Opstartssamtalen afholdes på Klinik Sport Lab eller ved online videomøde og varer 30 min.

 

Produkter og priser

 • Træningsprogram (8 uger) inkl. 30 min. opstartssamtale: 1.000 kr.
 • Træningsvejledning à 30 min.: 400 kr.

Den komplette løber

Vores erfaring er, at man for at opnå den optimale forståelse og udbytte af sin træning og dermed glæde for løbet som helhed bør kigge på alle de elementer, en løber kan optimere på.

 

De fleste vælger derfor, og med vores anbefaling, at samle alle test og analyser i en komplet løbertest. Den består af en gennemgang af din løbestil og en optimeringsanalyse med iltoptagelsestest samt evt. tilvalg af træningsprogram.

 

Praktisk

Den komplette løber-test sammensættes efter dine behov og ønsker. Vi tester din præstationsevne gennem en iltoptagelsestest og analyserer din løbestil med henblik på at minimere din skadesrisiko samt optimere din performance. Du bestemmer, hvad fokus for analysen skal være på!

 

Hele seancen tager to timer. Efterfølgende sender vi en testrapport med dine resultater.

 

Produkter og priser

 • Den Komplette Løber
  (iltoptagelsestest og løbestilsanalyse): 2.000 kr.
 • Den Komplette Løber inkl. træningsprogram: 2.800 kr.

“Pores sapis vitibus ma voloriae pedi saperum alia aut mil enda nus, con rest ommolorae pari ommos et dolor sit distiuntia illabo. Itaquis dolupti volut alis nientibus ea doluptia sa deliqui imusam”

Citat af …

Er Klinik Sport Lab noget for mig som løber?

Bliv kontaktet af vores Team
for en uforpligtende og afklarende samtale

1 Step 1
Kontakt Klinik Sport Lab
Vælg sportsgren
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right