fbpx

Klinik Sport Lab

for Golfspilleren

Klinik Sport Lab

Golf-golfspiller-sportlab

Bliv en bedre golfspiller med professionel rådgivning

 

Hos Klinik får du professionel rådgivning og behandling, så du kan blive en bedre golfspiller. Her på siden finder du information om, hvordan vi bruger fysioterapien og osteopatien som værktøjer, når vi hjælper dig med styrke, balance, teknik eller skader. Kontakt os uanset præstationsfremmende spørgsmål, eller hvis du døjer med ømhed eller skader. Vi er eksperter i din krops forudsætninger for golfspillet, så lad os hjælpe dig med at opfylde dine mål og ønsker med golfspillet.

 

I vores Sportlab får du vejledning af golfosteopater og golffysioterapeuter, der har professionel erfaring med sporten. Vi hjælper både motionister og elite golfspilleren.

Golf er god motion

Golf er som udgangspunkt en fornuftig og sund sportsgren. En golfspiller tilbagelægger omkring 11 kilometer eller 16.000 skridt ved en 18-hullers runde, og studier viser, at golf har mange sundhedsmæssige fordele:

 

  • Forbedret kondition
  • Positiv indflydelse på kolesterolindhold i blodet
  • Reduktion af fedtmassen og herved omkredsen af taljen
  • Forbedret mentalt velvære

 

Golfspillere bruger mange timer på golfbanen, derfor er det vigtigt, at kroppen kan modstå de forudsætninger sporten kræver for at udgå skader.

Klinik har i samarbejde med Dansk Golf Akademi tilegnet sig erfaren og viden om golfsvinget og kroppen, så vi kan hjælpe dig med at forbedre dine forudsætninger for at udføre et bedre golfsving og holde skaderne for døren.

Typiske skader i golf

Den hyppigste skade i golfsporten er ryggener. Det skyldes, at når du spiller golf, har du gentagende ensidige rotationsbevægelser. I nogles tilfælde kan det også skyldes  manglende styrke og fleksibilitet i kroppen. Der ses ofte også problemer med nakke, knæ, albuer og håndled i forbindelse med golf, da leddene kommer på overarbejde efter mange timers golf om ugen. Disse overbelastningsskader opstår dog oftest som følge af meget høj træningsintensitet over en kort tidsperiode.

Forebyggelse af gener og skader i golf

Den største risiko for en tilbagegang i golfspillet er en ufrivillig skadespause. For at undgå dette, er det vigtigt, at kroppen har de bedste forudsætninger for ikke at løbe ind i skader, dvs. at holde skaderne for døren med forebyggende behandling og træning. I forebyggelse af skader er det vigtigt, at du tilegner dig en stærk og fleksibel kropsstamme og overkrop. Dermed får du et mere frit og ubesværet golfsving uden at kompensere for mangel på styrke. Dette kan tilmed øge præstationsniveauet i forhold til slaglængden og hastigheden i golfsvinget.

Fysisk træning

Golf er teknisk svært og kræver mange timers træning. Herudover er golfsvinget er en kompleks bevægelse, hvor mange af kroppens muskler skal arbejde sammen. Men det er ikke kun på golfbanen, at man bliver bedre til golf. Med målrettet fysisk træning kan også bidrage med at sænke handicappet, slå længere, få en større stabilitet i spillet. Dette har en lang række danske og internationale studier underbygget.

Et eksempel er fra School of Biomedical Sciences and Pharmacy i Australien. Her fandt forskere 13 studier, hvor man havde undersøgt fysisk trænings indvirkning på golfspillere. Undersøgelserne dækkede et bredt spænd af spillere fra eliteudøvere til motionsgolfspillere, og studierne konkluderede, at alle testpersonerne fik en øget svinghastighed, hvis de understøttede deres spil med fysisk træning.

En anden veldokumenteret fordel ved at lave fysisk træning, er en nedsat skadesfrekvens og et højere energiniveau.

Praktisk

Når du skal have vejledning af en golffysioterapeut eller osteopat, skal du booke en konsultation i vores Sportlab. Det gælder både, hvis du vil have præstationsfremmende rådgivning eller døjer med en skade. En konsultation med en golfekspert varer cirka en time. Du bør iklædt tøj, du kan bevæge dig frit i – eksempelvis golftøj. Du skal have spist og drukket som normalt. Til konsultationen får du en analyse, som angiver dine kropslige forudsætning i relation til golfsporten. Udefra dataanalysen får du en individuel øvelses- eller træningsplan og vejledning i optimal praktisk udførelse af sving- og rotationsteknik i målet om at minimere og forebygge skader.

Produkter

  • Bevægelsesanalyse og måling af eksplosiv muskelstyrke inkl. individuelt udviklet træningsprogram
  • Iltoptagelsestest for at udregne kondital inkl. træningsprogram for optimering af dette
  • Ganganalyse – ved udfordringer med gangen på golfbanen. Samt ved behov for udarbejdelse af individuelle indlægssåler
  • Gruppetest – efter ønske kan der er udføres test i grupper af minimum 3 personer

Er Klinik Sport Lab noget for mig som Golfspiller?

Bliv kontaktet af vores Team
for en uforpligtende og afklarende samtale

1 Step 1
Kontakt Klinik Sport Lab
Vælg sportsgren
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right