fbpx

Sportsmassage højner din præstation

usain-bolt-300x2071

Hvorfor kan sportsmassage anbefales op til en præstation?

Sportsmassage kan vise sig at være præstationsfremmende, hvis man planlægger det på den rigtige måde. En længerevarende træningsperiode sætter sig ofte i kroppens muskulatur i form af affaldsstoffer. Sportsmassage kan løsne og frigøre musklerne for affaldsstoffer og på den måde optimere blodtilførslen og muskelfibrenes spændstighed, og det kan påvirke din ydeevne og udholdenhed positivt.

Samtidig er massagen kendt for sin afslappende og positive indvirkning på psykens tilstand, hvad kan være rart at opnå, før du skal præsterer. Ligeledes giver det et her og nu billede af, hvordan kroppen har det, og om der er steder, der kunne trænge til lidt mere opmærksomhed de næste par dage op til en præstation.

Hvordan planlægger du bedst massagen ind i programmet?

Det er ikke altid, at man ved, hvordan ens krop responderer på massage. Er du vant til regelmæssig massage, vil bivirkninger som ømhed og træthed ikke generer dig nævneværdigt, og du vil have indsigt i, hvordan din krop reagerer på behandlingerne. Det øger forståelsen for, hvordan du bedst kan planlægge massage i forhold til træning og præstation.

Har du derimod aldrig modtaget dybdegående massage før,  er det godt at planlægge den 1. massage 3-4 uger før, og en opfølgende massage senest 3 dage før din præstation. Ved den første dybe massage, vil du nemlig oftest opleve at blive godt øm. Det er derfor ikke hensigtsmæssig at placere behandlingen for tæt på dit mål. Dette gælder også, hvis det er lang tid siden, at du har fået sportsmassage.  Den opfølgende massage vil give dig den optimale virkning – nemlig øget blodcirkulation, følelsen af lette ben og øget bevægelighed ved, at led kan bevæge sig hensigtsmæssigt, da musklerne ikke strammer på grund af affaldsstoffer.

benmassage1

På selve dagen for massagen er der 3 gode råd at følge.

  1. Træn helst inden massage. Det er ikke uvant, at du kan blive træt efter massage. Er det ikke muligt, så vent med at træne til 2 timer efter massage, for at kroppen kan reagere optimalt igen.
  2. Musklernes receptorer bliver afslappet under massagen, hvilket kan betyde, at du ikke kan yde med den kraft, du er vant til. Venter du med at træne til efter massagen, kan du umiddelbart inden træningen højne ydeevnen ved at tromme med hænderne på fx lår og læg for at aktivere musklerne.
  3. Det sidste råd er, at drikke 1½ liter vand efter massagen, så du renser kroppen helt for affaldsstoffer.

Hvad hjælper sportsmassage med efter en præstation?

Ved University of Illinois i Chicago viser en undersøgelse, at massage har god virkning på reduceringen af ømhed efter træning og præstation. Undersøgelsen viser, at blodgennemstrømningen efter massagen varer op til 72 timer.  Samtidig gælder det ikke kun for de dele af kroppen, der har fået massage, men for hele kroppen. Andre undersøgelser fra blandt andet Touch Research Institute på University of Miami viser, at massage også øger antallet af hvide blodlegemerDerfor kan massage efter en præstation medvirke til, at din krop restitueres hurtigere og under bedre betingelser. Dog er restitution individuelt, så det anbefales fortsat, at du lytter til din krop og mærker, hvor den er henne i helingsprocessen, før du begynder at træne igen.

Du kan læse mere om de nævnte artikler her:

gengivelse af undersøgelse fra University of illinois

mere om hvide blodlegemer og massage

Sportsmassage på Klinik

På Klinik bruger vi massagen efter klienternes ønsker og behov. Vi har velværende kropsmassage, gravidmassage og så har vi mange profesionelle og amatør atleter, som bruger vores sportsmassage til at fremme deres mål og til at passe på deres krop. Hos Klinik får du ikke “bare” massage, vi spørger tit ind til din generelle tilstand, så vi kan efterleve dine og din krops behov på bedste vis.

Du kan få massage på vores klinik på Østerbro. Det er nemt og gratis at parkere lige ved døren og så ligger vi kun 5 minutter fra Svanemøllen st.

Læs mere om vores forskellige typer massage, og hvordan du booker tid her.

Rådgivning om skader

Er du i tvivl om du har en skade, kan du med fordel udfylde vores online skadeformular, og så matcher vi dig med den helt rigtige behandler. Ud fra din beskrivelse henviser vi dig til en ekspert i nærheden af dig. Vi samarbejder med fysioterapeuter, massører og osteopater i København og omegn.