fbpx
Kontorøvelser til hjemmearbejdspladsen

Styrk dit kontor med et godt arbejdsmiljø: Se 7 forbedringspunkter her

Af: Simon Lübecker

En god arbejdsplads er stærkt forbundet med et godt arbejdsmiljø. Som leder er det vigtigt at have motiverede og engagerede medarbejdere, og derfor er det altafgørende at have et sundt arbejdsmiljø på dit kontor. Herunder kan du finde 7 måder, hvorpå I kan optimere arbejdsmiljøet.

Kontorøvelser til hjemmearbejdspladsen

7 måder du kan forbedre arbejdsmiljøet på dit kontor?

Arbejdsmiljøet på kontoret er en afgørende faktor for medarbejdernes produktivitet, velbefindende og trivsel. Et ordentligt kontor giver medarbejderne mulighed for at fokusere på deres arbejde. Medarbejdere, der har et godt arbejdsmiljø, er samtidig mere tilbøjelige til at blive på arbejdspladsen, og dette kan reducere omkostningerne forbundet med rekruttering og skoling af nye medarbejdere. Derfor skal et godt arbejdsmiljø have topprioritet for dig som leder.

Se referencerne: Disse virksomheder har vi allerede hjulpet

Der er flere ting, du kan gøre for at forbedre arbejdsmiljøet for dine medarbejdere. Her er 7 konkrete værktøjer:

 1. Ventilation og belysning i centrum
  Ventilation og belysning er to af de vigtigste faktorer for et godt arbejdsmiljø. Sørg derfor for, at der er god ventilation i lokalet, og at der er tilstrækkeligt med lys. Det kan virke trættende for dine medarbejdere, hvis der er en tyk luft på kontoret, samtidig med de sidder i et mørkt rum. Derfor er en optimering af disse to punkter godt givet ud i forhold til at forbedre arbejdsmiljøet.
 2. Plads er en nøglefaktor
  Pladsmangel er en af de største kilder til stress på kontoret. Sørg derfor for, at der er god plads til at bevæge sig, og at der ikke er for mange ting, der står i vejen. Det er vigtigt for dine medarbejdere, at de ikke føler sig presset inde på arbejdspladsen, men derimod altså har plads til at bevæge sig frit.
 3. Komfortabel kontorstol
  En behagelig stol er vigtig for at undgå ryg- og nakkesmerter. Sørg derfor for at have en god kontorstol, der støtter ryggen og giver god støtte til nakken. Netop arbejdsskader sker ofte som følge af dårlige siddeforhold for medarbejderne, og det er derfor yderst essentielt, at dine ansatte har nogle gode kontorstole, så risikoen for arbejdsskader minimeres.Ønsker du at forebygge og behandle arbejdsskader? Book en sundhedsordning eller en massageordning hos Klinik her
 4. Fokus på arbejdsforholdene
  Din arbejdsplads skal være et rart sted at være for dine ansatte. Derfor er det vigtigt at tage hensyn til medarbejderne i indretningen af arbejdspladsen. Det er blandt andet afgørende, at ergonomien er i orden på arbejdspladsen. Gode arbejdsforhold er udslagsgivende for motivationen blandt dine medarbejdere og er derfor et vigtigt område at fokusere på.
 5. Den fleksible arbejdsplan
  En god arbejdsplan er vigtig for at undgå stress og for at sikre, at du får det meste ud af dine medarbejdere. Fleksibilitet er her et nøgleord, der på mange måde styrker dine medarbejderes trivsel. Dertil er det også afgørende, at dine medarbejdere er klar over præcis hvad deres arbejdsopgaver indebærer. Slutteligt er det altid en god idé som leder at oplyse dine medarbejdere om din tilfredshed, når de har fuldført et godt stykke arbejde.
 6. Rent og ryddeligt kontor
  Det er af afgørende betydning at renligheden på kontoret rummer et stort fokus, da det påvirker medarbejdernes trivsel i en negativ retning, hvis de møder ind til et kontor, der ikke er gjort ordentligt rent. Derimod har det en tilsvarende positiv effekt på den arbejdsmæssige trivsel, hvis kontoret står knivskarpt hver dag.
 7. Fokusér på den enkelte
  Der er mange faktorer, der spiller ind i, hvad der gør et arbejdsmiljø godt. For nogle er det vigtigt at have en rolig og afslappet atmosfære, hvor der er mulighed for at kunne koncentrere sig uden forstyrrelser. For andre er det vigtigt at have en mere dynamisk og social atmosfære, hvor det er vigtigt at udveksle ideer og have det sjovt sammen. Uanset hvad dine medarbejdere foretrækker, er det vigtigt at have et arbejdsmiljø, der understøtter deres behov og giver dem mulighed for at udfolde sig på det faglige og personlige plan, da dette vil være med til at give det størst mulige arbejdsmæssige udbytte.

Læs også: Få en In-House sundhedsordning på din virksomhed

Har du spørgsmål til sundheden i din virksomhed?

Mangler du sparring i forhold til hvad du kan gøre omkring sundheden for dine medarbejdere i et konkret tilfælde? Så kan du få sparring omkring forbedringspunkter for din virksomhed med en rådgiver fra Klinik.

Kontakt os nu på telefon +45 61 71 74 93 eller skriv en e-mail på simon@klinik.dk

Eller bruge formularen herunder.

1 Step 1
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right