fbpx

Pilates i København

Begyndere, øvede og gravide – Pilates

Nu kan du også gå til pilates træning hos Klinik i København. Vi tilbyder pilates hold for begyndere og øvede samt for gravide. Hvad er pilates? Og hvad er pilates godt for? Det kan du læse meget mere om her.

Hvad er pilates?

Pilates er en rolig form for træning, der styrker din dybe muskulatur, balance og forlænger de omkringliggende større muskler.

Hvad kræver pilates?

Øvelser i pilates kræver koncentration, da du skal arbejde både med vejrtrækning, balance og styrke.

 

Pilates kan anvendes som isoleret træningsform, men det kan også anvendes i forbindelse med andre former for træning. Mange løbere og triathleter har gavn af at bruge pilates som supplement til deres træning, da en stærk core (indre mavemuskulatur) giver bedre balance og mere overskud i træningen.

Pilates på måtte (Pilates Matwork)

Der findes mange forskellige former for pilates. På Klinik anvender vi den form for pilates, der hedder ‘Pilates Matwork’. Det betyder, at vi instruerer og træner på måtter på gulvet. Pilates Matwork er en rigtig god træningsform, hvor du i øvelserne bruger din krops vægt og få redskaber (bold, små vægte og elastikker) for at styrke din muskulatur og øge eller mindske sværhedsgraden. Til vores Matwork øvelser arbejder vi med det naturlige åndedræt, hvilket har en god effekt på kroppens naturlige bevægelighed. Dertil giver det naturlige åndedræt også den ønskelige styrke i spændning af musklerne.

Hvad er pilates godt for?

Mange går rundt med småskavanker, ømhed eller smerter. Det kan være, at du har ondt i ryggen, lænden eller måske har en slap bækkenbundsmuskulatur. Pilates sætter fokus på at få styrket en “glemt” muskelgruppe, som kan forsage smerter i ryggen eller lænden eller en tyngdefornemmelse i mave og bækken. Desuden er pilates rigtig godt for dig, når du gerne vil holde kroppens fleksibilitet, styrke og smidighed vedlige.

 

Hvad er pilates træning godt for? Til pilates arbejder man også rigtig meget udstrækningsøvelser og fokus på at få mere smidighed. Øvelserne er derfor rigtige gode, hvis du har en låsning i kroppen eller stramhed i din muskulatur.

Pilates for gravide

Pilates for gravide er en rigtig god og rolig motionsform for både barn og mor. Pilatestræningens overordnede formål er at styrke ryg, dybe mavemuskler og bækkenbund, hvilket kan være rigtig givtigt for gravide, idet du bliver særligt belastet gennem graviditeten uge for uge. Og så er det også en fantastisk måde at holde formen under graviditeten og komme sikkert i gang med træning efter fødslen.

 

Læs evt. mere i vores to artikler om træning efter kejsersnit og træning efter en fødsel.

 

På Klinik har vi små hold, således at vi har tid til at tilpasse pilates træningen til dig og dine behov. Har du eksempelvis problemer eller smerter kan træningen altid justeres efter dine behov/begrænsninger, således at du kan være med. Er du gravid og har smerter, eller har du aldrig dyrket gravid pilates før, anbefaler vi, at du booker en individuel time før, du kommer på et hold.

Pilates træningshold på Klinik – for begyndere og øvede

Individuel Pilates

Til individuel pilates får du instruktøren for dig selv. I kan sammen fokusere intensivt på lige netop dine behov og mål med træningen. Individuel pilates er godt for dig, der måske har en særlig problematik og/eller har brug for fuld opmærksomhed. Vores pilates træning er også for begyndere med, har du aldrig prøvet pilates før, anbefaler vi at du booker en individuel time, før du tilmelder dig nogle af vores hold. Individuel pilates er rigtig godt for dig, der også er i gang med et Klinik+ forløb.

 

Duopilates

På et duohold er du sammen med en person – tit sammensat ud fra samme behov. Du får mere opmærksomhed fra din instruktør end på et større hold, og der er bedre tid til at tilrettelægge øvelser, der passer til dig og dine behov. Det kan være, du er løber og har brug for særlige træningsøvelser til core, bækken eller ben, eller er du og din veninde gravide og har I brug for at holde jer i form under graviditeten. Duopilates er også rigtig godt for dig, der også er i gang med et Klinik+ forløb.

 

Pilates holdtræning

Et hold består af max 7 personer som gør at der stadig vil være tid til individuelle hensyn. Der vil stadig være tid til at få meget ud af din træning, men på holdene arbejder vi mere overordnet med generel styrke, smidighed og balance i hele kroppen. Øvelserne vil være meget varierede og timen foregår i et roligt og kontinuerligt flow. Timen starter med smidighedsøvelser opbygges med styrkeøvelser og afsluttes med kort afspænding. Holdtræning på Klinik er for dig, som vil have seriøs fysioterapeutisk pilatestræning og/eller måske gerne vil motiveres til at opretholde eller passe dine øvelser. Holdtræning er rigtig godt for dig, der også er i gang med et Klinik+ forløb.

 

Pilates lukket hold (mødregrupper/løbehold)

Er I 3 eller flere, som har samme mål eller problem, laver vi gerne et lukket hold, så vi kan tilrettelægge et helt særligt forløb med udgangspunkt i jeres mål/problem. Det kan være, at I er en mødregruppe, gravide, kun mænd/kun kvinder, seniorer, en løbegruppe, træningsmakkere til triathlon, et svømmehold eller anden form for gruppe med et fælles udgangspunkt eller mål.

Praktisk information

Er du i tvivl om, hvordan du starter, eller hvilket hold du skal vælge, kan du skrive til info@klinik.dk

 

Til træningen anbefaler vi, at du har behageligt tøj på, du kan bevæge dig i.

 

På vores hold er der altid sat lidt tid af til at stille instruktøren spørgsmål. Det kan være, du har spørgsmål til træningsformen i forhold til dit Klinik+ forløb, eller du døjer med akutte smerter eller ømhed.

 

Se evt. priser her.

Book tid til hold eller individuel pilates

Vil du booke tid til individuel pilates eller holdtræning, kan du gøre det via vores online booking system eller på telefon 3888 2500.

 

Du finder os på Østerbro (tæt på Hellerup), og der er gratis parkering lige ved døren.