fbpx

Varigt Vægttab – Sådan taber du dig nemt

For at komme ned i vægt og holde vægten, kan det være en fordel at få lagt en sund kostplan. I denne 3 trins guide går vi i dybden med, hvordan du får en effektiv slankekur, der giver varigt og stabilt vægttab. Den bedste og mest holdbare slankekur er den, hvor du undgår for mange udsving på vægtkurven og understøtter med fysisk aktivitet.

Trin 1: Sådan kommer du i gang med dit vægttab – tag beslutningen!

En slankekur virker bedst, hvis du har et udgangspunkt, før du går i gang med dit vægttab – dvs. at du kender din fedtprocent, din vægt og dit BMI. Kender du dit udgangspunkt, når du tager beslutningen, og hvilke ønsker du har med slankekuren, så er du allerede langt, når der skal lægges en plan for dit vægttab. Det er derfor en god hjælp at besøge en diætist eller kostvejleder med speciale i vægttab. Her kan du få målt dit BMI, din fedtprocent og få et indblik i den bedste slankekur og en realistisk tidsplan og mål for lige netop dig.

Trin 2: Få lagt en sund kostplan – sund og smagfuld mad

Det er vigtigt at få lagt en individuel madplan, hvis du ønsker et varigt vægttab. Hos en kostvejleder eller diætist kan du få lagt en kostplan med inspiration til morgenmad, frokost og aftensmad. For at holde din motivation for vægttabet er det også vigtigt med lækre opskrifter. En sund kostplan behøver ikke at være fyldt med forbud. En god kostvejleder kan lægge en kostplan med udgangspunkt i din smag og preferencer og sørge for, at du selvfølgelig får dækket dit indtag af nødvendige vitaminer og mineraler under slankekuren. Hvis du gerne vil tabe dig, er det ikke en god idé at springe et måltid som fx morgenmad over. Det er vigtigt, at føler dig mæt, når du følger din kostplan, så du ikke mister motivationen. Madplanen og opskrifterne skal også være velsmagende, så slankekuren ikke føles som en sur pligt.

Trin 3: Kombiner din kostplan med et træningsprogram

En hjælp til dit vægttab kan også være at få vejledning hos en fysisk træner eller fysioterapeut. Her kan du få lagt et træningsprogram, hvor der tages højde for din kostplan, og de mål du har med dit vægttab. Her er det igen vigtigt, at du finder en fysioterapeut eller en fysisk træner, som lytter til dine preferencer for aktivitet, så du kan holde motivationen for vægttabet. Det nytter fx ikke at blive sat til at løbe, hvis du ikke bryder dig om den træningsform eller ikke kan holde til det. En fysioterapeut kan også tit tilbyde holdtræning med henblik på vægttab, hvis du er typen, der træner bedst sammen med andre. Husk, den hurtige slankekur er ikke altid den mest varige løsning. Ønsker du at tabe dig og holde dit vægttab, kræver det, at du får hjælp til både opskrifter og aktiviteter, og at du har lidt tålmodighed.

Klinik kan hjælpe dig med et varigt vægttab

Få lagt en kostplan hos os og smid de ekstra kilo. Hos Klinik har vi et helt særligt koncept, hvor vi samarbejder på tværs af faggrupper som kostvejledning, fysioterapi og motivationsvejledning. Ønsker du at starte dit varige vægttab hos os på Østerbro i København, så book din tid hos vores kostvejleder i dag. Ønsker du mere information om vores koncept, kostvejledning eller fysisk træning, kan du skrive til os på info@klinik.dk. Du kan også ringe i vores åbningstid på 38 88 25 00.