fbpx
Sundhed og Trivsel på arbejdspladsen

8 nemme tips til at øge sundhed og trivsel på arbejdspladsen

Ønsker du at få det meste ud af dine medarbejdere? Så er det vigtigt, at du sætter fokus på sundhed og trivsel på arbejdspladsen, da dette vil medføre en øget produktivitet og højere arbejdsglæde blandt dine ansatte. Se herunder 8 tips til at øge sundheden og trivslen.

Sundhed og Trivsel på arbejdspladsen

Af: Eivind Møller · senest opdateret 14. juni 2023

Hvorfor er sundhed og trivsel vigtigt for dine medarbejdere?

Sundhed og trivsel er vigtigt for medarbejderne, fordi det påvirker deres arbejdsevne og produktivitet. Medarbejdere, der er sunde og trives, er mere effektive og kan yde en bedre arbejdsindsats.

Sundhed og trivsel på arbejdspladsen er altså afgørende for, at medarbejderne kan yde deres bedste og er derfor en vigtig faktor for virksomhedens succes.

 

Se referencerne: Disse virksomheder har vi allerede hjulpet

8 tips til at øge sundheden og trivslen blandt dine medarbejdere

Der er mange måder, hvorpå virksomheder kan øge sundheden og trivslen blandt medarbejderne. Her er 8 tips, der kan hjælpe:

1) Sørg for gode arbejdsforhold og et godt arbejdsmiljø

Det er vigtigt for en medarbejder at have gode arbejdsforhold og et godt arbejdsmiljø, da dette kan have en positiv indvirkning på både sundhed og trivsel. Gode arbejdsforhold og et godt arbejdsmiljø kan hjælpe med at forebygge stress og andre psykiske problemer, samt øge produktiviteten og den generelle tilfredshed med jobbet.

Som leder er det dit ansvar at sikre, at dine medarbejdere har gode arbejdsforhold. Herunder er nogle områder, hvor du kan forbedre arbejdsforholdene for dine medarbejdere:

 • Sørg for at der er god ventilation på arbejdspladsen
 • Sørg for at der er rent på arbejdspladsen
 • Sørg for at der er rar belysning på arbejdspladsen
 • Sørg for at der er god plads på arbejdspladsen

2) Giv medarbejderne mulighed for at komme i god form og holde sig i form

Der er forsket meget i, at motion har en positiv effekt på humøret og dermed er medarbejderne mere motiverede for at lave et godt stykke arbejde, hvis deres livskvalitet forøges. Du kan som leder selvfølgelig ikke tvinge dine medarbejdere til at dyrke motion, men du kan give de rette forudsætninger for, at det er muligt at kombinere arbejde og motion. Dette kan gøres ved forskellige tiltag som eksempelvis:

 • Små gå- eller løbeture
 • Indretning af rum til pausegymnastik på virksomheden (som et led i en evt. sundhedsordning)
 • Få etableret årligt sundhedstjek, således at dine medarbejdere kan blive opmærksomme på styrker og svagheder i dagligdagen
 • Indrette kontorerne, således der er mulighed for at have løbebånd eller cykel under skriveborde

3) Sørg for sund og varieret mad på arbejdspladsen

Sund og varieret mad er særdeles vigtigt for en medarbejder, fordi det bl.a. øger energiniveauet og dermed den fysiske og mentale ydeevne samt forbedrer koncentrationsevnen. Den sunde kost giver også overskud til at klare de udfordringer, som dine ansatte oplever i hverdagen.

4) Stimuler socialt samvær og fællesskab på arbejdspladsen

Det er vigtigt at have et godt socialt fællesskab på arbejdspladsen, fordi det kan have en positiv indvirkning på dine ansattes trivsel. Medarbejdere, der har et godt socialt fællesskab, er mere tilfredse med deres arbejde og har en højere arbejdsmoral.

Dette medfører en positiv effekt for virksomheden i form af bl.a. færre sygedage. Som leder kan du eksempelvis arrangere nogle sociale aktiviteter for virksomheden, så dine medarbejdere lærer hinanden bedre at kende.

Vi har også god erfaring med at selv små pausegymnastikhold i forbindelse med en sundhedsordning fra Klinik, dels kan give medarbejderne bedre fysisk velvære og dels styrke det sociale samvær blandt kollegaer.

5) Sørg for, at medarbejderne har mulighed for at udvikle sig

Udvikling er vigtigt for os alle. Det giver os mulighed for at lære nye ting, blive bedre til det vi allerede kan og udvide vores horisonter. Medarbejdere der udvikler sig, er mere motiverede og har en større arbejdsglæde.

Dette er igen med til at øge produktiviteten og skabe bedre resultater for virksomheden. Alt i alt er udvikling af medarbejdere en win-win situation for både den enkelte og virksomheden.

6) Giv medarbejderne mulighed for at komme med ideer og forslag til forbedringer

Det øger medarbejdernes trivsel at blive inddraget i beslutninger og processer på arbejdspladsen. Det giver dem en følelse af medindflydelse og ansvar, og det styrker deres engagement og loyalitet overfor virksomheden.

Medarbejdere, der føler sig inddraget og værdsat, er mere tilbøjelige til at yde en bedre indsats og være mere produktive. De er også mere tilbøjelige til at blive i virksomheden i længere tid. Derfor er det en god strategi for dig som leder at inddrage dine medarbejdere så meget som muligt, da dette vil have en positiv effekt på de ansattes trivsel.

7) Lyt til medarbejderne og tag deres behov og ønsker alvorligt

Det er vigtigt at lytte til medarbejderne og tage deres behov alvorligt, fordi det er med til at øge tilfredsheden ved jobbet hos dine ansatte. Medarbejderne er dem, der er på arbejdspladsen hver dag, og de ved, hvad der er godt for dem og hvad der ikke er.

Derfor er det vigtigt, at ledelsen lytter til medarbejdernes behov og ønsker, så arbejdspladsen er sund, og der er god trivsel.

8) Sørg for, at der er balance mellem arbejde og fritid

Det er vigtigt for medarbejdernes trivsel, at der er en skarp balance mellem arbejde og fritid. For meget arbejde kan føre til stress og udbrændthed, hvilket ikke er sundt for nogen. Derfor er det lederens ansvar at sikre, at medarbejderne ikke laver overarbejde, men derimod får tid til at slappe af.

Herunder ser du nogle områder, hvor du som leder kan skabe balance mellem arbejde og fritid for sine medarbejdere:

 • Arbejdstider: Sørg for at have klare arbejdstider, så medarbejderne ved, hvornår de skal på arbejde, og hvornår de har fri.
 • Fordybelse: Sørg for at der er plads til fordybelse i arbejdet, så medarbejderne ikke føler sig stressede.
 • Fleksibilitet: Giv evt. medarbejderne mulighed for at arbejde hjemmefra, så de kan have mere fleksibilitet i deres arbejdstid.

Har du spørgsmål til sundheden i din virksomhed?

Mangler du sparring i forhold til hvad du kan gøre omkring sundheden for dine medarbejdere i et konkret tilfælde? Så kan du få fyldestgørende rådgivning omkring forbedringspunkter for din virksomhed med en sundhedsordning fra Klinik.

Kontakt os nu på telefon 50598971 eller skriv en e-mail på eivind@klinik.dk

Vi glæder os til at hjælpe netop din virksomhed.

Se referencerne: Disse virksomheder har vi allerede hjulpet

Jeg vil gerne kontaktes for at høre mere
om en Massage- eller en Sundhedsordning

1 Step 1
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
klinik-profilbillede-eivind-w400xh433
Indlæget er skrevet af

Eivind Møller

Fysioterapeut & Partner

Med afsæt i over 20 års erfaring som osteopat, udvikler Eivind sundhedsprodukter skræddersyet til hver enkelt virksomhed. Han forstår, hvad der skal til for at sammensætte og tilrettelægge de rigtige indsatser indenfor sundhed, så hele virksomheden får gavn af det.

Relaterede indlæg: